Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groentje nu al weer weg - Stefan van der Hulst

  •  
10-07-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
402 keer bekeken
  •  
Stefan_van_der_Hulst.jpg
Wie is die nieuwe verslaggever die de afgelopen weken tussen de bekende stemmen van Henny, Joost, Rob en Jeanette te horen is?
Dat ben ik: Stefan van der Hulst
Normaal gesproken ben ik televisieverslaggever. Misschien kent u  ‘De leugen regeert’ met Felix Meurders? De afgelopen twee seizoenen heb ik voor dat programma mooie items kunnen maken.
 
Omdat ‘De Leugen Regeert’ een zomerstop kent, werd mij in april gevraagd om enkele maanden bij Vroege Vogels te werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het programma met de mooiste reportages van de Nederlandse radio. Het lopen door het gras, de fluitende vogels, het klaterende water en natuurlijk de beroemde Fenolijn. Ik zei meteen ja.
Later kwamen de twijfels…wat weet ik nou helemaal van de natuur? Ik wandel en fiets er graag doorheen, maar kennis van zaken heb ik totaal niet. Toch waagde ik de sprong in het diepe. 
Nooit is bij me opgekomen ooit op zoek te gaan naar uitsteekgevoelige orchideeën. Voor Vroege Vogels heb ik het gedaan. Baggerwerkzaamheden in het Ilperveld? Ik had er nog nooit van gehoord, maar door Vroege Vogels kon ik de baggeraars bewonderen. Even heb ik overwogen imker te worden na het bezoeken van een imkercursus in Wageningen (trouwens wel een heerlijk potje verse honing aan overgehouden). Bent u weleens in de machinekamer van een Veerboot geweest? Was dat ook vanwege een onderzoek naar de samenstelling van het plankton in de Waddenzee? Vast niet.
Wat heb ik verder gedaan: scheuren op een electroscooter, het bekijken van de oersoep in het NEMO, op zoek naar egelvriendelijke tuinen. 
Bijna heb ik nog een bijdrage geleverd over de zweefvliegenatlas. Vanwege de slechte weersomstandigheden (veel regen) ging dat niet door. Dat was maar goed ook. Ik dacht dat het een atlas was met de mooiste routes voor deltavliegers of zweefvliegtuigen.
Mijn hoofd werd rood van schaamte toen ik hoorde dat het om zweefvliegjes ging. Een diertje. Ik moet nog veel leren….. 
De afgelopen twee maanden heb ik meer van de natuur gezien en gehoord dan de afgelopen twee jaar. Wat een feest. En vooral wat een eer om voor een instituut als Vroege Vogels reportages te mogen maken.
Vanaf september ga ik weer op stap met een televisieploeg. Hopelijk mag ik volgend jaar weer een paar “Vroege Vogels maanden” meemaken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.