Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groenste partij van Nederland

  •  
12-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Voorafgaand aan de verkiezingen doen politici allerlei groene beloftes. Maar gaan ze er zich ook aan houden, dat is de grote vraag. Natuurmonumenten onderzocht hoe groen alle politieke partijen de afgelopen drie jaar stemden door te kijken naar meer dan 300 moties op het gebied van natuur. Er volgt een verrassende uitslag. Een gesprek met directeur Jan Jaap de Graeff.
Eén onderwerp komt meerdere malen aan bod: de ecologische hoofd structuur (EHS), ofwel het grote natuurproject van Nederland dat in 2018 af moet zijn. Of deze datum gehaald gaat worden is een grote vraag. Zeker met nieuwe bezuinigen op komst. Woensdag presenteerde verschillende natuurorganisaties als Natuurmonumenten het boek Publiek geheim; het succes van de EHS. De organisaties pleiten ervoor om de Ecologische Hoofdstructuur hoe dan ook af te maken.
Alle resultaten zijn vanaf zondag te zien op deze speciale website: Stem met je groene hart .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.