Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GroenLinks wil meer rechten voor wandelaars

  •  
24-11-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Wandelaars moeten weer ruimte krijgen. Ze moeten gemakkelijker langs waterwegen kunnen wandelen en wegen en sporen oversteken.
Dat stelt Wijnand Duyvendak van GroenLinks, die vandaag aan de voorzitter van de Tweede Kamer een initiatiefnota aanbiedt waarin deze voorstellen zijn verwoord.
GroenLinks wil dat wandelaars het recht krijgen om te wandelen langs alle waterwegen die breder zijn dan drie meter. Verder moet er bij de aanleg van nieuwe infrastructuur (autowegen en spoorlijnen) die bestaande wandelpaden doorkruist, verplicht een oversteekplaats voor wandelaars in de projectkosten worden opgenomen. Het Rijk moet een Rijkswandelnota opstellen waarin landelijke spelregels staan om de wandelaar weer de ruimte te geven. Op deze manier wil GroenLinks ervoor zorgen dat de wandelaar terrein terugwint dat nu in hoog tempo verloren gaat.
(Bron: De Tweevoeter )
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.