Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GroenLinks pleit voor dierenpolitie

  •  
04-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_140691.jpg
GroenLinks wil een speciaal team van vijftig mensen in het leven roepen om dierenmishandeling en -verwaarlozing aan te pakken. Een landelijke opsporingsdienst is nodig, omdat jaarlijks tienduizenden dieren worden mishandeld zonder dat de daders worden vervolgd.
GroenLinks zal tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Landbouw om geld vragen, zo liet de partij dinsdag weten. Het team moet onder de Dierenbescherming vallen, die nu al over dertien opsporingsambtenaren beschikt.
De politie heeft volgens GroenLinks te weinig aandacht voor dierenmishandeling. Steeds meer zaken komen bij de inspectie van de Dierenbescherming terecht. De dertien medewerkers kunnen het aantal meldingen echter nauwelijks aan. De Dierenbescherming krijgt elk jaar 36.000 meldingen van dierenleed binnen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.