Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GroenLinks lanceert Actieplan complete natuur

  •  
06-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenlinks.jpeg
Daarom lanceert Tweede Kamerlid Rik Grashoff vandaag het actieplan complete natuur tijdens een bezoek aan de Veluwe. Door natuurgebieden aan elkaar te verbinden wordt het mogelijk dat diersoorten die nu niet meer in Nederland leven terugkeren in onze natuur.
 
Grashoff: “het is prachtig als we onze natuur weer meer compleet kunnen maken. Met grotere aaneengesloten natuurgebieden, onderling verbonden. Het natuurlijk evenwicht komt dan meer terug. We hoeven als mens minder in te grijpen. Een mooie natuur, met een grote rijkdom aan planten en dieren, zoveel mogelijk in zijn natuurlijk evenwicht, is van fundamentele waarde voor onze toekomst en voor ons welzijn en onze gezondheid van vandaag.”
Toename biodiversiteit van 25%
Volgens de cijfers van het Planbureau van de Leefomgeving zorgen de investeringen van GroenLinks voor een toename van de biodiversiteit van 25%. Het verbinden van natuurgebieden maakt het mogelijk dat dieren vanuit andere plaatsen in Europa makkelijker naar Nederland kunnen trekken. Dat maakt bijvoorbeeld de terugkeer van dieren die in de top van de voedselketen staan, zoals de arend, de lynx en ook de wolf in de Nederlandse natuur mogelijk. Deze dieren dragen belangrijk bij aan het natuurlijk evenwicht.
 
Grashoff: “De terugkeer van dieren zoals de arend en de wolf verrijkt onze natuur en ons landschap. Nu is het zo dat jagers overschotten aan bepaalde diersoorten afschieten. Uiteindelijk is het veel mooier als de natuur zichzelf in balans houdt.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.