Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GroeneKieswijzer al meer dan 50.000 keer geraadpleegd

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
d4f8ddc93b.jpg
De Groene Kieswijzer van zeven grote natuur- en milieuorganisaties is een groot succes. Sinds de lancering op 9 mei is deze stemhulp op www.groenekieswijzer.nl al 50.000 keer gebruikt.
Een aantal opvallende uitkomsten:
- 80% van de invullers vindt dat alleen nog gehandeld mag worden in duurzaam gevangen, niet bedreigde vissoorten;
- driekwart (76%) vindt dat de overheid grote verhuurders moet verplichten om bestaande huurwoningen energiezuiniger te maken;
- 55% vindt dat er niet minder grond aangekocht mag worden voor het netwerk van beschermde natuurgebieden (de Ecologische Hoofdstructuur)
- 65% vindt dat groene stroom goedkoper moet worden door een heffing op grijze (gewone) stroom
Ook aan een vleestax wordt veel gewicht toegekend. Bijna de helft! (49%) vindt dat vlees in het hoge BTW-tarief moet vanwege de grote schade aan het milieu, 38% vindt dat niet.
De Groene Kieswijzer voor deze verkiezingen is gemaakt door Natuur en Milieu, De12Landschappen, Greenpeace, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. De Groene Kieswijzer is een initiatief van Natuur en Milieu.
Voor de komende verkiezingen hebben deze zeven grote landelijke organisaties de handen ineen geslagen in een unieke samenwerking om het belang van een groene toekomst te benadrukken.
 
Bron: Natuur en Mileu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.