Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene vrijwilligers planten ruim 40 duizend bomen in Brabant

  •  
08-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
planboom

Vrijwilligers van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem planten ruim 325 jonge bomen

© BMF, Erik van der Burgt

Er is veel enthousiasme bij Brabantse natuurverenigingen en vrijwilligersorganisaties om nieuwe bomen te planten. Ruim 40 duizend bomen zijn de afgelopen maanden aangeplant in Brabant met de campagne Plan Boom van de Brabantse Milieufederatie (BMF), Brabants Landschap en IVN Brabant.

De natuur- en milieuorganisaties planten de komende vier jaar in totaal 1 miljoen bomen in de provincie Noord-Brabant. De plantactie door vrijwilligersgroepen is een van de deelprojecten om dat aantal te behalen. Op ruim 35 locaties zijn er tot nu toe ruim 40 duizend bomen aangeplant in de provincie. 

Extra bomen in Brabant

“Het is mooi om te zien hoeveel enthousiasme er is voor het planten van extra bomen in Brabant,” zegt BMF-directeur Femke Dingemans. “In Brabant gaan we met elkaar in totaal 1 miljoen bomen planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. De komende vier jaar planten we met het landelijke project Plan Boom zelfs 10 miljoen bomen in heel Nederland.” 

Nieuwe bomen planten

Voor de plantacties bieden Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant de Brabantse natuurverenigingen gratis jonge bomen aan. De bomen en planten worden daarna door de groene vrijwilligers zelf aangeplant. 

De 1 miljoen bomen worden over heel Brabant geplant, zo is er al geplant in de gemeenten Altena, Helmond en Sint-Michielsgestel. Dingemans: “We zijn heel trots op al die groene vrijwilligers die zich met ons willen inzetten voor natuur en milieu in Brabant. Met elkaar kunnen we Brabant mooier, duurzamer én groener maken.”
Plan Boom is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Samen met LandschappenNL, De Gezonde Stad, Duurzaam Den Haag, Milieucentrum Rotterdam, Stichting wAarde, LSA bewoners, Trees for All en heel veel vrijwilligers. Gemeenten, bewonersgroepen en bedrijven haken aan. Juist die samenwerking maakt Plan Boom sterk. Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door Life Terra en met de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Bron: Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant.

Meer over:

brabant, bomen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.