Groene Pluim 2010 voor Helianthos
• 23-12-2010
• leestijd 2 minuten
Nuon Helianthos heeft vandaag de Groene Pluim 2010 ontvangen. Dezeonderscheiding van de Gelderse Milieufederatie wordt jaarlijks uitgereiktaan bedrijven of personen die zich hebben ingezet voor een mooi enduurzaam Gelderland. Helianthos ontving de Groene Pluim 2010 uit handenvan de Groene Kerstman omdat het bedrijf een belangrijke speler is in deGelderse duurzame economie, door de ontwikkeling van zonnecelfolie.
Met de uitreiking van de Groene Pluim wil de Gelderse Milieufederatie haarwaardering uitspreken voor het baanbrekende werk dat het bedrijf in Gelderlandheeft verzet op het gebied van nieuwe vormen van duurzame energie.
Helianthos werkt sinds 1997 aan de ontwikkeling van dunne film technologie,waarmee het mogelijk wordt om grootschalig flexibele zonnecellen teproduceren. Dit zonnecelfolie is eenvoudig als dakbedekking toe te passen. Opdit moment is de ontwikkeling nog in volle gang.“Helianthos maakt met haar technologie duurzame energie toegankelijker engoedkoper voor burgers en bedrijven. Het bedrijf is een goed voorbeeld vooranderen en verdient daarom wat ons betreft een hele grote pluim”, aldus GMFdirecteurVolkert Vintges.
Hart onder riem
Helianthos is sinds 2006 een dochteronderneming van Nuon. Het energiebedrijfheeft een half jaar geleden aangekondigd op zoek te zijn naar een strategischeinvesteringspartner. De GMF hoopt dat deze zoektocht leidt tot positieveontwikkelingen en dat Helianthos voor Gelderland behouden blijft. De GMF wilmet de toekenning van de Groene Pluim het personeel van Helianthos een hartonder de riem steken. De milieufederatie hoopt dat de inzet om een nieuweinvesteringspartner aan te trekken zich gunstig zal ontwikkelen.Gert Jan Jongerden, directeur van Helianthos bedankt namens het Helianthosteam: “De toekenning van de Groene Pluim is een onverwachte erkenning voorwat het team van Helianthos tot heden heeft weten te bereiken. De uniekegroene technologie van Helianthos, die inmiddels succesvol in een eerste wat groter testdak is verwerkt is het waard om op te schalen.”
Bron: Milieufederatie