Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Groene maatregelen voor behoud economie'

  •  
13-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Biodiversiteit.jpg
De overheid moet snel 'groene' maatregelen nemen om te voorkomen dat de economie op de lange termijn achteruitholt. Het op peil houden van plant- en diersoorten en ecosystemen is nodig om in de toekomst de economie gaande te houden. Dat stelt de Taskforce Biodiversiteit, die zich voor het kabinet de afgelopen 3 jaar heeft gebogen over biodiversiteit dinsdag in een rapport, met daarin een schare aan aanbevelingen.
De helft aan grondstoffen
Onze economie draait op natuurlijke hulpbronnen, die in hoog tempo verdwijnen. Door onder meer belastingmaatregelen moet het verlies aan biodiversiteit volgens de groep, de Taskforce Biodiversiteit, tot staan worden gebracht (uiterlijk 2020) en ,,onze ecologische voetafdruk gehalveerd'' (uiterlijk 2030). Dit betekent dat we over bijna 20 jaar de helft aan grondstoffen zouden gebruiken om ons consumptieniveau op peil te houden. Alleen zo zouden we voor 2050 weer ,,in evenwicht met de aarde'' kunnen leven.
IBES
Om de aanbevelingen uit te voeren wil de groep dat overheid en bedrijfsleven samenwerken in nieuw een platform, IBES.
Bron: ANP
Foto: edmather

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.