Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene energie voor arme landen

  •  
24-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
africa.jpg

© Fictief beeld

Nederland wil 50 miljoen mensen in arme landen helpen aan groene energie. Dat schrijft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw trekt er 30 miljoen euro per jaar voor uit.
Ons land heeft in het recente verleden al bijna 17 miljoen mensen in ontwikkelingslanden aan dergelijke groene energie gekregen met onder meer windparken, zonnepanelen en 'schone' kooktoestellen.
Miljoenen
Het kabinet trekt vanaf volgend jaar tientallen miljoenen euro's uit voor schone energie in ontwikkelingslanden. Ploumen wil ook dat er meer privaat geld in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden wordt gestopt. ,,En dat hoeft echt niet uit liefdadigheid: er zijn talloze projecten die goed zijn voor het klimaat èn voor de portemonnee.'’ Ze wil daarom 50 miljoen euro bijdragen aan het nieuwe, door de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO opgezette Climate Investor One-fonds, dat tijdens de klimaattop in Parijs wordt gelanceerd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.