Vroege Vogels

Groen Doet Goed!

  •    •  
29-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groen_Dichterbij.jpg
"Met meer groen in de buurt zijn mensen gelukkiger en gezonder. Steeds meer mensen vergroenen samen hun buurt en brengen groen dichterbij. Ze leggen bijvoorbeeld speelnatuur aan, beginnen een buurtmoestuin of nemen een dorpsbos in eigen beheer." Het is een filosofie die heel dicht bij Tuinreservaten ligt. 
Het is een tekst van de website van Groen Dichterbij, een project van het IVN. En dat is één van de partners in Tuinreservaten, dus dat verklaart veel.
Groen Dichterbij stimuleert mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het vergroenen van de omgeving. Groen Dichterbij biedt deze buurtprojecten een podium om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen en anderen te inspireren. "We willen binnen drie jaar uiteindelijk 500 van dit soort projecten op de kaart van Nederland hebben. Elk jaar selecteren we twaalf icoonprojecten die financieel worden ondersteund en anderen stimuleren zelf aan de slag te gaan. Zo raakt ‘groen als middel’ voor sociale cohesie en gezondheid steeds beter ingebed en wordt de natuur in de bebouwde omgeving geholpen."
Ook Tuinreservaten gaat van Groen Dichterbij profiteren, want er wordt nu hard gewerkt aan een cursus Tuinreservaten die door IVN-ers zal worden gegeven. De start: in 2013.
Groen Dichterbij is een campagne van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl & SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.