Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groen Amsterdam

  •  
08-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amsterdam-parc-vondelpark.jpg
Wie kent niet het Vondelpark, het Amsterdamse Bos en het Sloterpark? Om dat groen zo goed mogelijk te kunnen beschermen bedacht Amsterdam als eerste gemeente in Nederland een hoofdgroenstructuur . Want zo zeggen de bestuurders, groen maakt de stad aantrekkelijk voor zowel bewoners als bedrijven. Niettemin staat het hoofdstedelijke groen steeds vaker onder druk en moeten bomen en parken wijken ten behoeve van woningbouw. De Amsterdamse wethouder Openbare Ruimte en Groen Marijke Vos , probeert hier nu een eind aan te maken.
De hoofdgroenstructuur die de groene stroken van Amsterdam moet beschermen blijkt niet altijd te werken. De laatste tijd doen zich veel incidenten voor waardoor stadsgroen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Een van de oorzaken is dat een aantal stadsdelen nog geen deel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur. Wethouder Vos gaat dit proberen te veranderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.