Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groeiend verzet tegen tunnel

  •  
15-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volksbos_2.jpg
"Bij de aanleg van de Blankenburgtunnel zal het Volksbos ontzien worden", zei minister Schultz van Infrastructuur. Het Volksbos, in 1992 aangelegd als protest tegen de komst van een vuilstort, ligt langs het tracé van de tunnel, tussen Maasluis en Vlaardingen. Langs, maar niet op. Reden voor de Stichting Groeiend Verzet om een tweede Volksbos aan te planten óp de plek waar zesbaans asfalt zou moeten komen. Vroege Vogels steunt het verzet tegen de Blankenburgtunnel en heeft de eerste boom geplant van Volksbos II
Fakkeltochten en handtekeningen
Het verzet tegen de aanleg van Blankenburgtunnel , die de A15 en de A20 ten oosten van Maassluis en Rozenburg moet verbinden, is al jaren groot.  Volgens natuurorganisaties betekent de tunnel een aantasting van kwetsbare natuurgebieden en een eeuwenoud cultuurlandschap. De afgelopen jaren zijn er daarom handtekeningen verzameld,  fakkeltochten georganiseerd, een manifest aangeboden en nu wordt er dus ook een tweede Volksbos geplant.
Doe mee
U kunt zelf ook meedoen: Ga naar Volksbos.nl en plant op zaterdag 16 maart zelf een boom.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.