Vroege Vogels

Groeiend protest tegen kinderfestival Generation Discover

  •  
05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Windpark Luchterduinen

© Rob Buiter

Actiegroepen protesteren tegen Generation Discover, een kinderfestival van Shell over schone energie en technologie. De multinational probeert met een festival voor jonge kinderen te verhullen dat het bedrijf het klimaatprobleem verergert, volgens de actievoerders.

Generation Discover

Generation Discover werd voor het eerst georganiseerd in 2016. De 31.000 bezoekers waren voornamelijk kinderen. Het doel van het festival is 'het bewustzijn en de kennis over energie' te stimuleren en de interesse van kinderen voor techniek te wekken. Vorig jaar kreeg Shell 100.000 euro subsidie voor de kosten van het scholenprogramma rondom het festival. Dit jaar krijgt Generation Discover geen subsidie.

Studentenprotest

Voor de ingang van het festival staan studenten die het gesprek aangaan met kinderen, ouders en leerkrachten. Hun actie draagt de naam ‘come to the green side, we have cookies.’ Tim van Dijk, student en actief bij FossilFree UvA: “Shell is een 99% fossiel bedrijf dat kinderen paait met groene praatjes. Wij vinden dat kinderen een eerlijk verhaal verdienen. Daarom gaan we, op een ludieke manier, kinderen en hun ouders daarover informeren.”

Fossielvrij Onderwijs

Ook vanuit de burgergroep Fossielvrij Onderwijs wordt er geprotesteerd tegen Generation Discover. . Fossielvrij Onderwijs wil kolen-, olie- en gasbedrijven weren uit het onderwijs omdat ze daar via lesmateriaal de boodschap verspreiden dat de energietransitie geen haast heeft en dat de samenleving nog lang afhankelijk blijft van fossiele brandstoffen.
Shell won een belangrijke lobbyprijs voor het festival. Generation Discover werd verkozen tot 'evenement van het jaar' bij de European Excellence Awards 2017 voor public affairs.
Bron: FossielVrij, Correspondent
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

eveline67
eveline676 okt. 2017 - 19:44

ze vernielen de wereld van de toekomstige generaties en verhullen zo dat ze de leefwereld van diezelfde toekomstige generatie om zeep helpen. hufters!!!! shell helpt de wereld naar de kloten!

Broeze
Broeze6 okt. 2017 - 13:04

Vijftig jaar geleden werden op de lagere scholen al films van Shell gedraaid.Het is de voortzetting van oud pr-beleid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.