Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groei aantal overwinterende ganzen gestopt

  •  
04-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ganzen_26.jpg
De groei van het aantal ganzen en zwanen dat in Nederland overwintert, is stilgevallen. Bovendien zijn de aantallen eidereenden en zwarte zee-eenden in de Wadden- en de aangrenzende Noordzee fors gedaald, doordat er minder schelpdieren zijn door intensieve schelpdiervisserij. Aan de andere kant heeft herstel van droogvallende mosselbanken plaatselijk wel geleid tot opleving van het aantal eidereenden.
Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft dat maandag laten weten naar aanleiding van een rapport over doortrekkende en overwinterende watervogels. Daarin staan de nieuwste gegevens over deze vogels. De informatie komt van ongeveer 1500 vrijwilligers, verzameld in het kader van het Netwerk Ecologische Monitoring. Nederland is met bijna vijf miljoen overwinterende watervogels een heel belangrijk gebied, ook als kruispunt van trekroutes.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.