Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grijze eekhoorn drinkt uit boom | Zelf Geschoten

  •  
09-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
496 keer bekeken
  •  

Deze grijze eekhoorn doet zich tegoed aan het vocht in de spleten van de bast van de eik. Video van Jan Herling is gemaaakt in Engelse Cotswolds.

De grijze eekhoorn is een knaagdier dat oorspronkelijk in Noord-Amerika voorkomt. Het dier is in bepaalde delen van Europa geïntroduceerd. De grijze eekhoorn is iets groter en zwaarder dan de gewone eekhoorn, en heeft geen oorpluimpjes.

Grijze eekhoorns houden van loofbossen. Ze foerageren op de grond en zoeken naar noten en zaden. Verder lust de eekhoorn ook vruchten, bloemen, paddenstoelen, boombast en zelfs maïs, als het dier dat tegenkomt. Incidenteel worden insecten of vogeleieren gegeten. Soms steelt de grijze eekhoorn van de voedselvoorraden van de rode eekhoorn. Als er voedselschaarste is, migreert de eekhoorn over meerdere kilometers, op zoek naar een voedselrijker gebied.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.