Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grijze eekhoorn drinkt uit boom | Zelf Geschoten

  •  
09-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
563 keer bekeken
  •  

Deze grijze eekhoorn doet zich tegoed aan het vocht in de spleten van de bast van de eik. Video van Jan Herling is gemaaakt in Engelse Cotswolds.

De grijze eekhoorn is een knaagdier dat oorspronkelijk in Noord-Amerika voorkomt. Het dier is in bepaalde delen van Europa geïntroduceerd. De grijze eekhoorn is iets groter en zwaarder dan de gewone eekhoorn, en heeft geen oorpluimpjes.

Grijze eekhoorns houden van loofbossen. Ze foerageren op de grond en zoeken naar noten en zaden. Verder lust de eekhoorn ook vruchten, bloemen, paddenstoelen, boombast en zelfs maïs, als het dier dat tegenkomt. Incidenteel worden insecten of vogeleieren gegeten. Soms steelt de grijze eekhoorn van de voedselvoorraden van de rode eekhoorn. Als er voedselschaarste is, migreert de eekhoorn over meerdere kilometers, op zoek naar een voedselrijker gebied.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.