Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace voert actie tegen kolencentrales

  •  
10-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ca2A9dkXIAAgB_-.jpg

© Foto: Greenpeace

Actievoerders van Greenpeace zijn woensdagochtend de 175 meter hoge pijp ingeklommen van de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte. Ze schrijven op de pijp de namen van de tot nu 45.000 ondertekenaars van de petitie #Kolenuit #Windaan voor schonere energie.
Oproep tot sluiting
Met deze actie wil de milieuorganisatie de politiek oproepen om alle kolencentrales zo snel mogelijk te sluiten. “Het einde van het fossiele tijdperk is een feit. Nieuwe kolencentrales zijn een historische vergissing en daarmee van monumentale waarde. Na sluiting zullen ze als monumenten dienen voor de energierevolutie waar we nu middenin zitten”, stelt campagneleider Willem Wiskerke.
CO2
Kolencentrales zijn volgens Greenpeace de grootste bron van CO2-uitstoot in Nederland en niet nodig voor de energievoorziening. De organisatie pleit voor meer windmolens op zee.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.