Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace vertraagt transport kernafval

  •  
07-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace.JPG
Tientallen actievoerders van milieuorganisatie Greenpeace hebben dinsdagochtend een transport van drie wagons met kernafval van Borssele naar het Franse Cap La Hague bijna vier uur vertraagd.
Het was het eerste transport in zes jaar tijd van kernafval vanuit Nederland. Door wetgeving in Frankrijk was het jaren niet mogelijk Nederlands kernafval naar Frankrijk te vervoeren.
De politie hield 33 actievoerders aan, die met hun actie onder de aandacht wilden brengen dat kernenergie ,,gevaarlijk en totaal overbodig is''. Deze werden in de loop van dinsdag weer vrijgelaten. De Zeeuwse politie kreeg dinsdagochtend hulp van verschillende korpsen uit Brabant. In de trein zelf zitten 15 leden van de Mobiele Eenheid die ook in België kunnen assisteren bij acties van demonstranten. Ook in België protesteerden mensen van Greenpeace, maar dit had slechts een kort vertraging tot gevolg.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.