Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace: verbied fipronil nu

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bij_03.jpg
De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA brengt het insecticide fipronil in verband met schadelijke effecten voor honingbijen en andere bestuivende insecten. Greenpeace wil dat de Europese Unie nu zo snel mogelijk een algeheel verbod op het gebruik van fipronil instelt.
Motie
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staatssecretaris Sharon Dijksma is gevraagd zich bij haar collega’s in Brussel sterk te maken voor een verbod op fipronil.Herman van Bekkem van Greenpeace:  “Staatssecretaris Dijksma moet doen wat de Tweede Kamer aan haar vraagt en zo snel mogelijk een verbod op fipronil instellen.”
Cruciale dieren
Hij vervolgt: “Daarnaast moeten we inzetten op landbouw die zónder gif werkt en zorgt voor bloemen en schoon water. Daar hebben de bijen en andere insecten wat aan. We moeten zuinig zijn op deze cruciale diertjes die verantwoordelijk zijn voor de bestuiving van ongeveer een derde van ons voedsel.”
Noodzaak totaalverbod
Het recente Greenpeace rapport Bees in decline laat zien wetenschappelijke onderzoek de noodzaak van een totaalverbod op zeven verschillende middelen, waaronder deze drie neonicotinoïden én fipronil onderstreept.
Bron: Greenpeace.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.