Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace toont ware gezicht Nuon en Essent

  •  
05-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kolencentrale-waddenzee.jpg
Greenpeace lanceert vandaag twee korte films die het ware gezicht van Essent en Nuon laten zien. Terwijl ze zich als groen en duurzaam profileren, willen de energiebedrijven twee vervuilende kolencentrales bouwen aan de rand van de Waddenzee. Greenpeace roept klanten van Nuon en Essent op zich uit te spreken tegen de bouwplannen op de actiewebsite stopofikzegop.nl.
De films zijn een parodie op de huidige tv-campagnes 'Essent levert' en 'Niemand houdt van energieverspilling'. In de originele spotjes vertellen Essent en Nuon hoe veel ze doen aan schone energieopwekking en energiebesparing.
Groene praatjes
Agnes de Rooij, campagneleider Klimaat en Energie: 'Mooie groene praatjes, maar over de plannen voor twee vervuilende kolencentrales wordt met geen woord gerept. Deze centrales betekenen een ramp voor het klimaat en vormen een serieuze bedreiging voor het kwetsbare Waddengebied.'
Op de website stopofikzegop.nl kan iedereen aan Nuon en Essent laten weten dat ze het niet eens zijn met de bouw van de centrales. Bovendien kunnen klanten aangeven dat ze overwegen over te stappen naar een schoner energiebedrijf als Nuon en Essent hun plannen niet voor 1 december stopzetten.
Wat doen Nuon en Essent precies?
Essent bouwt op dit moment in de Eemshaven de grootste en meest vervuilende kolencentrale van Nederland. De centrale zal net zoveel CO2 gaan uitstoten als 2,5 miljoen auto’s.
Nuon wil in hetzelfde gebied een zogenaamde Multifuel-centrale bouwen, waar verschillende brandstoffen in kunnen. Nuon geeft echter zelf al aan dat deze in de toekomst voornamelijk op kolen zal gaan draaien. Daardoor zal de centrale net zoveel CO2 uit gaan stoten als 2 miljoen auto’s.
Bron: Greenpeace
Tekst en Foto: Greenpeace

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.