Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace tegen Nederlandse vissers Afrika

  •  
15-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_71.jpg
Greenpeace heeft donderdag een Nederlands visserschip lastiggevallen voor de kust van het Afrikaanse land Mauritanië. Dat maakte de milieuorganisatie donderdag bekend. De activisten maakten een grote boei vast aan de netten van de supertrawler Dirk Diederik, waardoor het schip niet kon vissen.
Leeg
Volgens Greenpeace vist het Nederlandse schip de zee leeg voor de kust van West-Afrika en hebben lokale vissers het nakijken. De organisatie wil dat Europese landen overbevissing tegengaan. Na het weekeinde vergaderen Europese bewindslieden over hervorming van het visserijbeleid.
Sociale onrecht
"We willen dat staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) zich dit sociale onrecht aantrekt en zich in Brussel hardmaakt voor een eerlijke en duurzame vloot'', aldus Greenpeace in een persbericht.

Visopbrengsten

De wateren van West-Afrika zijn zeer rijk aan onder meer makreel, sardines en garnalen. Maar jaarlijks gaat ongeveer 1,5 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro) aan visopbrengsten verloren voor de lokale gemeenschappen door illegale visserij.
Corruptie
Dat komt doordat door corruptie en gebrek aan controle grote buitenlandse schepen regelmatig vlak voor de kust komen vissen. Ze vangen daar vele tonnen vis in gebieden die bedoeld zijn voor de lokale, ambachtelijke vissers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.