Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Greenpeace plaatst hek om huis David Cameron

4 jun 2014
  •  
leestijd 1 minuten
fracken.jpg
Greenpeace heeft een hek om het landhuis van David Cameron gezet als protest tegen fracking, de techniek om schaliegas uit de grond te halen. Aan het hek hangt een bord waarop staat: ,,We verontschuldigen ons voor het ongemak dat we veroorzaken terwijl we onder je huis fracken'', met een telefoonnummer van een klachtenlijn.
De actie bij het huis van Cameron in de Cotswolds komt op de dag dat koningin Elisabeth in de troonrede waarschijnlijk maatregelen aankondigt om het boren naar schaliegas te vergemakkelijken. Zo zouden volgens de BBC frackingbedrijven de mogelijkheid krijgen om pijpleidingen voor schaliegas onder privégrond aan te leggen, zonder dat ze daar vooraf toestemming van de eigenaar voor nodig hebben.
De Britse regering wil land- en huiseigenaren compenseren met een bedrag van maximaal 50 pond. Actievoerders probeerden woensdagochtend een cheque met dat bedrag aan premier Cameron te overhandigen.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.