Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace ontdekt illegaal hout uit Congo bij de Danzer Group

  •  
01-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sri_lanka.jpg
Vandaag verzoekt Greenpeace de Tsjechische autoriteiten illegaal hout in beslag te nemen bij het Zwitserse houtbedrijf Danzer en onderzoek in te stellen.  Dit hout is illegaal gekapt in de Democratische Republiek Congo (DRC). De wengéstammen liggen nu bij de fineerfabriek van Danzer in Tsjechië voor verwerking. Sinds de Europese houtverordening van 3 maart 2013 is het strafbaar om illegaal gekapt hout op de Europese markt te brengen.
 
Houtkapcontract
Op de wengéstammen bij de Tsjechische fineerfabriek van Danzer zijn markeringen aangetroffen van het Congolese kapbedrijf Bakri Bois Corporation (BBC). Het houtkapcontract van dit bedrijf is volgens de onafhankelijke bossenwaarnemer in Congo Resource Extraction Monitoring (REM) illegaal.
 
Bedreigde boomsoort
Na signalen van handel in illegale wengéstammen startte Greenpeace in juni zelf een veldmissie in Congo om de huidige kappraktijken van BBC te onderzoeken. De milieuorganisatie constateerde dat BBC met een illegale artisanale kapvergunning op grote schaal de bedreigde boomsoort wengé kapt. Bovendien komt dit kapbedrijf ook de sociale verplichtingen niet na.
 
Bron: Greenpeace.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.