Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Greenpeace naar rechter om natuur te beschermen

8 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
zweefvlieg_Natuurfotografie

© Natuurfotografie

Milieuorganisatie Greenpeace wil via de rechter afdwingen dat kwetsbare natuur in Nederland beter wordt beschermd. De zaak wordt naar verwachting eind 2020 ingediend.

Stikstofmaatregelen onvoldoende

Greenpeace vindt de stikstofmaatregelen van het kabinet onvoldoende. Het rapport van de commissie-Remkes dat maandag verschijnt, meldt volgens de organisatie hetzelfde. Het kabinet heeft advies gevraagd aan de commissie onder leiding van Johan Remkes nadat de Raad van State in mei 2019 oordeelde dat het Nederlandse stikstofbeleid niet genoeg bescherming bood aan speciale natuurgebieden. Daardoor kwamen veel projecten, onder meer voor woningbouw, stil te liggen.

Roer moet om

Als het roer niet drastisch omgaat, lopen we het risico dat unieke planten- en diersoorten compleet verdwijnen, stelt Joris Thijssen, directeur Greenpeace Nederland. "De aanpak van het kabinet is ondermaats en laat onze unieke en kwetsbare natuur letterlijk stikken. Typische Nederlandse heidevelden staan er slechter voor dan ooit. Vogels, reptielen en insecten nemen hier drastisch in aantal af."

Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.