Vroege Vogels

Greenpeace in beroep over actie noordpoololie

  •  
22-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_01.jpg
Greenpeace gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter over de voorgenomen actie tegen de Russische olietanker Michail Oeljanov. De milieuorganisatie wil de tanker bij aankomst in de haven van Rotterdam hinderen omdat die olie uit het noordpoolgebied vervoert.
Noodzaak
De rechter besloot eerder dat hinderen bij aankomst, lossen en vertrek van het schip verboden is. Als Greenpeace dat toch doet, kost dat de organisatie volgens campagnedirecteur Joris Thijssen 50.000 euro per keer met een maximum van een ton. ,,Wij zien genoeg kansen om de rechter in hoger beroep ervan te overtuigen dat actie noodzakelijk is’’, aldus een woordvoerder van Greenpeace dinsdag.

Aandacht

,,Wij vinden het vreemd dat de kortgedingrechter heeft gezegd dat wij genoeg aandacht hebben gehad voor deze kwestie. Het is ons niet te doen om de aandacht. Wij vinden simpelweg dat het boren en transporteren van de olie naar Rotterdam moet stoppen’’, zegt de woordvoerder. Het kort geding was aangespannen door Gazprom, het bedrijf dat de olie wint.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.