Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace: Electronicabedrijven steeds milieuvriendelijker

  •  
28-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_184854.jpg
Steeds meer elektronicabedrijven treffen maatregelen voor een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerde ranglijst van Greenpeace. De milieuorganisatie brengt sinds augustus 2006 elke drie maanden zo'n ranglijst uit. ,,Bedrijven lijken onze kritiek op te pikken'', aldus een woordvoerster van Greenpeace.
In totaal zijn veertien bedrijven opgenomen in de lijst, die wordt gevormd door de grootste fabrikanten van mobiele telefoons en computers ter wereld. Nokia staat, net als de vorige keer, op de eerste plaats. Daarna volgen Dell en Lenovo op een gedeelde tweede plek.
Bedrijven scoren bijvoorbeeld goed als ze van plan zijn schonere modellen uit te brengen van hun producten. Sony is de grootste verliezer en staat samen met LG Electronics onderaan. ,,Dit heeft te maken met het feit dat Sony geen duidelijk geformuleerd milieubeleid heeft uitgestippeld'', legt Greenpeace uit. Apple steeg van een laatste plaats naar plaats tien. Apple kondigde begin mei aan dat het giftige chemicaliën als arsenicum in nieuwe producten wil weglaten. Daarnaast wil het oude producten gaan recyclen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.