Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace doet aangifte om 'foute' voeding huisdieren

  •  
28-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_298702.jpg
Een aantal producenten van diervoeding houdt zich niet aan de regels voor het gebruik van genetisch gemanipuleerde bestanddelen. Dat stelt Greenpeace dinsdag. De milieuorganisatie heeft aangifte gedaan tegen bedrijven die zich schuldig zouden maken aan overtredingen van de wet.
Greenpeace heeft een steekproef gehouden bij zeventien soorten voer voor onder meer honden en katten. Negen producten bleken genetisch gemanipuleerde bestandsdelen te bevatten, terwijl de etiketten daarvan geen melding maakten.
De milieuorganisatie wijst erop dat de Nederlandse en Europese regels voor informatie op etiketten duidelijk zijn. Als meer dan 0,9 procent van een product genetisch gemanipuleerd is, moet dat op de verpakking staan. ,,Bij geen van de 'besmette' producten was dit het geval'', aldus Greenpeace.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.