Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace Demonstratie Maasvlakte

  •  
14-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een reportage vanaf het grote demonstratieterrein waar ruim honderd Greenpeacemensen uit 18 landen demonstreren tegen de bouw van een nieuwe kolenccentrale door E.ON. Vrijdag werden tientallen tentjes opgezet vlakbij de bouwplaats. Het lijkt erop dat de demonstranten daar enige tijd willen bivakkeren.
“E.ON helpt ons klimaat naar de kolen, en wij zijn hier om aan de wereld duidelijk te maken dat dat onacceptabel is”, zegt Meike Baretta. “We staan aan de vooravond van nieuwe klimaatonderhandelingen in Polen. Elke nieuwe kolencentrale frustreert bij voorbaat al elke poging om het klimaat te redden. Nu kiezen voor energiebesparing, en de kracht van zon en windenergie op zee, levert klimaatwinst, banen en energieonafhankelijkheid op. Waar wachten we nog op?”
Stuur E.ON een protestmail: www.greenpeace.nl/kolen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.