Vroege Vogels

Greenpeace deelt spaarlampen uit op Schiermonnikoog

  •  
19-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_149870.jpg
Om de aandacht te vangen van de nieuwe minister van Milieu voert Greenpeace dinsdag actie op Schiermonnikoog. De milieuorganisatie krijgt daarbij hulp van schoolkinderen die elk van de 450 huishoudens op het Waddeneiland twee spaarlampen aanbieden.
,,Schiermonnikoog is al het mooiste plekje van Nederland genoemd. Door alle gloeilampen te vervangen door spaarlampen willen wij er ook nog het mooist verlichte plekje van maken'', aldus een woordvoerster van Greenpeace.
Eilandbewoners kunnen dinsdag aangeven welke spaarlampen ze nodig hebben, de bestelling gaat naar elektronicabedrijf Philips waarna de lampen per schip worden aangevoerd en de schooljeugd die aflevert. Philips en Greenpeace begonnen in 2006 beide een campagne om het nut van energiezuinige en milieuvriendelijke lampen voor het voetlicht te brengen. Volgens Greenpeace kan een doorsnee huishouden jaarlijks 79 euro besparen door tien gloeilampen te vervangen door spaarlampen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.