Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace-campagneleider Teuling kandidaat Tweede Kamer

  •  
05-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_72.jpg
Ike Teuling, sinds 2008 campagneleider bij Greenpeace, is door kandidatencommissie van SP voorgedragen voor plek 20 op de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Op zaterdag 30 juni stemmen de leden van de SP over de definitieve kandidatenlijst.
Succes
Joris Thijsen, campagnedirecteur Greenpeace: “Ik heb Ike leren kennen als een zeer deskundig en gedreven campaigner. Mede dankzij haar campagnes tegen kernenergie, blijft Nederland een tweede Borssele bespaard. Ze zal zich in Den Haag ongetwijfeld met enthousiasme in blijven zetten voor een duurzaam Nederland, net zoals ze al die jaren voor Greenpeace heeft gedaan. We wensen haar veel succes toe.”
Belangenverstrengeling
Greenpeace heeft onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan. De organisatie accepteert geen financiële steun van overheden of het bedrijfsleven en werkt los van politieke partijen. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen legt Teuling met onmiddellijke ingang al haar werkzaamheden voor Greenpeace neer.
Campagneleider
Ike Teuling studeerde scheikunde en sustainable development aan de universiteit van Utrecht. Sinds 2008 werkte ze als campagneleider kernenergie bij Greenpeace Nederland. In 2011 bezocht ze als stralingsdeskundige meerdere malen het gebied rond de getroffen kernreactor van Fukushima. Sinds begin dit jaar werkte ze als campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace Argentinië.
Bron: Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.