Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Greenpeace blokkeert palmoliehandelaar IOI

27 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
ioi

© Bron: Greenpeace

Greenpeace heeft dinsdagmorgen het terrein van palmoliehandelaar IOI in Rotterdam geblokkeerd. Tankers kunnen geen olie meer leveren en vrachtwagens geen olie meer ophalen. Volgens de milieuorganisatie verhandelt de onderneming palmolie van bedrijven die betrokken zijn bij bosbranden, ontbossing en mensenrechtenschendingen.

Actievoerders uit Indonesië

Twee Indonesische mannen, afkomstig uit het direct door bosbranden getroffen Kalimantan, blokkeren samen met acht actievoerders de toegang tot de raffinaderij. Het Greenpeace schip de Esperanza heeft zich vastgelegd aan de steiger aan de achterkant van de raffinaderij en verhindert de aanvoer van palmolie door zeetankers. De politie is bij de actie aanwezig. De leiding van het bedrijf is in overleg over de ontstane situatie. Bij de poort van het bedrijf staan nu meer dan tien vrachtwagens te wachten op nadere orders. Voor de ingang liggen boomstammen.

Publieke verklaring

De actie zal worden beëindigd wanneer IOI een publieke verklaring tekent waarin harde afspraken zijn opgenomen om de productieketen te verduurzamen, aldus Greenpeace. Op deze manier probeert de NGO het bedrijf IOI publiekelijk de eerste stap tot bescherming van de bossen te laten zetten.
Bron: ANP & Greenpeace

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.