Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace blokkeert kolenoverslag in haven Rotterdam

  •  
08-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_61950.jpg
Actievoerders van Greenpeace maken donderdagochtend de kolenoverslag in de haven van Rotterdam onmogelijk. Ze hebben zich vastgeketend aan twee kranen van het overslagbedrijf EMO. Daardoor kunnen kolenschepen donderdag niet gelost worden, zei een woordvoerder van Greenpeace. De actievoerders blijven zo lang zitten als mogelijk is, aldus de zegsman. De politie was donderdagochtend niet aanwezig. De milieuorganisatie protesteert tegen het gebruik van kolen in Nederland als brandstof om energie op te wekken. Greenpeace wil dat ons land meer inzet op zonne- en windenergie en elektriciteit uit biomassa. Dinsdag nog presenteerde Greenpeace een KEMA-rapport over stroom uit biomassa. Een van de conclusies was dat een biomassacentrale van 1000 megawatt in theorie in Nederland mogelijk is. De milieuclub eist subsidie van de regering voor een dergelijke schone energiecentrale. Ook moeten energiebedrijven in plaats van aardgas- en kolencentrales meer geld investeren in biomassa.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.