Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace blokkeert EU-gebouw

  •  
17-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114166.jpg
Ongeveer honderd actievoerders van Greenpeace zijn maandag aangehouden door de Brusselse politie. De actievoerders blokkeerden enkele uren het vergadergebouw voor EU-beraad. De milieuorganisatie protesteerde tegen overbevissing.
In het gebouw begonnen ministers aan een drie dagen durende vergadering over de quota voor visvangst voor volgend jaar. "Menig diplomaat moest zich over de heg werpen om toch via een achterdeurtje binnen te komen'', aldus een Nederlandse diplomaat.
Minister Gerda Verburg (Visserij) en haar collega's konden slechts binnenrijden via een omweg. Ze gebruikten daarvoor een ondergrondse tunnel met andere EU-gebouwen.
Greenpeace vindt dat de ministers hebben gefaald bij de bescherming van Europese visbestanden. "Al sinds de jaren tachtig negeren de EU-landen elk jaar opnieuw wetenschappelijke adviezen en wijzen te hoge vangsten toe.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.