Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Greenpeace bezet Zweedse kerncentrale

  •  
14-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Greenpeace_01.jpg
Een groep van circa dertig activisten van Greenpeace is maandag een Zweedse kerncentrale binnengedrongen. De activisten eisen dat het parlement deze week tegen het voorstel stemt om nieuwe nucleaire faciliteiten te bouwen. Dat meldden Greenpeace en de politie.
Greenpeace stelt dat de actievoerders bereid zijn om de centrale bezet te houden tot de stemming in het parlement, komende donderdag. De actie bij de Forsmark centrale nabij Uppsala moet vreedzaam verlopen, aldus de activisten. Volgens een woordvoerder van de centrale zorgen de activisten niet voor veiligheidsrisico's.
Zweden heeft tien reactors in drie centrales. Vorig jaar besloot Stockholm niet langer in te zetten op de afname van kernenergie. Nu moet het parlement kiezen of het aantal kerncentrales zal worden uitgebreid of gelijk blijft.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.