Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Greenpeace-actievoerders verlaten NUON hoofdkantoor

20 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kolen_39.jpg

© Bron Pixabay

Na ruim zeven uur heeft Greenpeace Nederland de actie bij het NUON hoofdkantoor in Amsterdam beëindigd vanwege een kort geding. NUON weigert met Greenpeace te praten over de sluiting van de kolencentrale aan de Hemweg. In plaats daarvan komen ze met een dagvaarding. “Het is bedroevend dat NUON de roep vanuit de samenleving negeert", aldus campagneleider Faiza Oulahsen.
"Tienduizenden burgers, maar ook bedrijven, maatschappelijke organisaties tot aan Gemeente Amsterdam toe hebben een handreiking gedaan naar NUON. Het bedrijf zegt de kolencentrale wel te willen sluiten maar wil eerst een compensatie van tientallen miljoenen euro's van de rijksoverheid. Greenpeace vraagt zich oprecht af of NUON de klimaatverandering én de doelstellingen uit het Parijsakkoord wel serieus neemt."
Actievoerders van de milieuorganisatie startten vanochtend om 7 uur een 'glazen actiehuis' in het NUON kantoor en hebben van daaruit twee livestreams uitgezonden.
Bron: Greenpeace

Meer over:

nuon, greenpeace

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

WillemdeWolf
WillemdeWolf21 jul 2017 - 6:57

Nu denkt Nuon alleen nog maar aan geld. Men zou alleen aan de toekomst moeten denken, aan het voortbestaan van onze planeet. NUON gaat ongetwijfeld klanten verliezen als ze zich zo halsstarrig blijven opstellen...