Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Greenpeace-actie bij L'Oréal

  •  
11-09-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Greenpeace voert maandagochtend actie bij het kantoor van cosmeticafabrikant L'Oréal in Alphen aan den Rijn. De politie onderneemt vooralsnog geen actie.
Greenpeace meldt dat in totaal 23 actievoerders het gebouw voor een deel hebben ingepakt met spandoeken. Ook blokkeren ze de toegang met bouwhekken en vastgeketende actievoerders. Volgens een woordvoerder kan niemand het gebouw in. Op de spandoeken staat te lezen: 'L'Oréal en giftige stoffen, inpakken en wegwezen'.
L'Oréal verwerkt volgens Greenpeace giftige stoffen in zijn producten. ,,Als het bedrijf het gebruik daarvan volhoudt, heeft L'Oréal geen bestaansrecht'', aldus de milieuorganisatie.
Buiten staan niet of nauwelijks personeelsleden van L'Oréal. ,,Blijkbaar zijn ze ergens anders naartoe gegaan'', zei de politiewoordvoerster.
L'Oréal Nederland is zeer verbaasd over de actie. Het bedrijf garandeert dat alle ingrediënten die gebruikt worden in haar producten, veilig zijn voor mens en milieu. ,,De ingrediënten zijn in strikte overeenstemming met de huidige Europese wetgeving, die één van de strengste ter wereld is,'' staat in een schriftelijke verklaring.
L'Oréal verzoekt Greenpeace de medewerkers toegang te geven tot hun kantoor, zodat ze hun werk veilig kunnen vervolgen.
Bron:ANP

Meer over:

nieuws - milieu,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.