Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grazers trekken terug naar zomerse graasgronden

  •  
03-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schotsehooglanders.jpg
Bij natuurlijke begrazing wordt uitgegaan van jaarrond begrazing, dit omdat de dieren zowel ’s zomers als ’s winters een unieke rol in het landschap vervullen. Op een aantal plekken is dit echter niet mogelijk, het eiland van Brienenoord is zo’n plek.
Natuurlijke trek
’s Winters staat hier te weinig voedsel waardoor de dieren van nature weg zouden trekken. Omdat dat niet meer kan, helpt de beheerder een handje en simuleert hiermee de natuurlijke trek van grote grazers. Nu, begin mei, zijn de dieren weer in het gebied teruggekeerd.
Zandplaat
Het eiland van Brienenoord ligt midden in Rotterdam onder de van Brienenoordburg, een beetje verscholen achter een bedrijventerrein. Ooit was dit een zandplaat in de rivier, later is het eiland opgehoogd en is er bos aangeplant.
Bericht uitgegeven door FREE Nature
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.