Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grazers brengen biodiversiteit in Maashorst

  •  
10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
Tauros

© foto: Rob Buiter

Wisenten, Exmoors en Taurossen, drie verschillende grazers brengen steeds meer diversiteit in het Brabantse natuurgebied De Maashorst.

Dassen en klauwieren

Uit onderzoek van studente Sarah Mahie, van de opleiding Toegepaste Biologie van de HAS in Den Bosch blijkt dat de grazers onder andere een stimulerende invloed hebben op de dassen in het natuurgebied. En vogelonderzoekers Jos van der Wijst en Toon Voets constateren dat ook broedvogels als de grauwe klauwier profiteren van de diversiteit die door de grazers wordt gecreëerd.
Op dit filmpje uit één van de 'cameravallen' is een das te zien die zich eens even lekker uitrekt nadat hij aan het begin van de avond uit zijn hol is gekropen.
Bij de foto: Toon Voets, Jos van der Wijst, Sarah Mahie en Marc Poulussen speuren naar de wisenten aan de horizon. (foto: Rob Buiter)
Toon Voets, Jos van der Wijst, Sarah Mahie en Marc Poulussen, Maashorst

© foto: Rob Buiter

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.