Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gratis struiken en nestkasten voor scholen

  •  
16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
a58aba3d18.jpg

© Fotograaf: Jeanet1

 Vogelbescherming Nederland geeft gratis nestkasten en bloeiende struiken weg aan basisscholen die aan de slag gaan om hun schoolplein vogelvriendelijker te maken. Deze actie is mogelijk dankzij de donaties van bezoekers van de populaire website van Vogelbescherming www.beleefdelente.nl. In totaal kan Vogelbescherming 42 basisscholen blij maken met een gratis nestkast voor mezen of twee bloeiende struiken.   Elk jaar zamelen bezoekers van Beleef de Lente geld in voor verschillende projecten van Vogelbescherming. Eén daarvan dit jaar was een bijdrage voor het vogelvriendelijk maken van schoolpleinen. Vogelbescherming kan daardoor aan 42 basisscholen nestkasten en struiken uitdelen. Vogelvriendelijk schoolpleinHier moeten de scholen wel wat voor doen. Zij moeten een plan maken voor een vogelvriendelijk schoolplein en dat insturen naar Vogelbescherming Nederland. Vogelbescherming helpt de scholen daarbij met een checklist en een opdracht voor klassen, geschikt om te gebruiken in groep 5 tot en met 8. Een klas kan met deze checklist heel makkelijk zelf een plan maken voor een vogelvriendelijker schoolplein. De checklist en opdracht is te vinden op de website van ThiemeMeulenhoff, waar nog veel meer materiaal voor lessen natuur en techniek te vinden is.?
Scholen die een plan voor een groen schoolplein inzenden naar Vogelbescherming Nederland komen in aanmerking voor een nestkast of twee struiken, ‘zolang de voorraad strekt’. Vogelbescherming biedt scholen die van het aanbod gebruik maken ook een gratis advies aan over een groenere inrichting van het schoolplein. Een adviseur bezoekt daarvoor de school.
 Bron: Vogelbescherming Nederland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.