Vroege Vogels

Gratis spaarlampen voor minima Leeuwarden

  •  
01-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarlamp_16.jpg
Alle 6000 huishoudens met een minimuminkomen in Leeuwarden krijgen gratis spaarlampen. Dat heeft de gemeente Leeuwarden woensdag bekendgemaakt.
De gemeente wil de minima door het uitdelen van spaarlampen financieel helpen. De lampen gaan langer mee en dus hoeven de Leeuwarders minder vaak nieuwe te kopen. Ook is het stroomverbruik lager en dalen dus de energiekosten. De lampen worden vanaf februari verspreid. Het project kost bijna 400.000 euro. Leeuwarden telt in totaal 44.000 huishoudens.
Greenpeace juicht het initiatief toe en roept alle gemeenten op dit voorbeeld te volgen. Alle Nederlandse minima samen kunnen meer dan 7 miljoen spaarlampen indraaien, stelt Greenpeace. "Daarmee voorkomen ze jaarlijks de CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van 300.000 auto's. Tegelijkertijd bespaart dit deze huishoudens zo'n 80 euro op jaarbasis aan stroomkosten. Winst voor de minima én het klimaat.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.