Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grassen bloeien later

  •  
20-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weegbree.jpg
Niezen, rode ogen, jeuk en een loopneus. Nog niet eerder kreeg de website allergieradar zo'n hoge klachtenscore als afgelopen week.
Zuring
De website waar mensen aan kunnen geven hoeveel last zij hebben van hun pollenallergie boekte een nieuw record in haar 4-jarig bestaan op dinsdag. De graspollen blijken de boosdoener: door het koude weer bloeiden de planten in mei nog nauwelijks, maar inmiddels zijn ze massaal de klachtenverwekkende pollen aan het verspreiden. Ook de zuring en de weegbree bloeien nu volop.
Regen
Volgens een woordvoerder van Weeronline zorgt de regen die de komende dagen over Nederland trekt ervoor dat hooikoortspatiënten even wat minder last zouden moeten krijgen van klachten. De pollen verdwijnen door de regen immers uit de lucht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.