Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Graspollen weer in de lucht

  •  
13-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ccbc6873d8.jpg
Het koude weer in april heeft de ontwikkeling van de grassen wat vertraagd maar afgelopen week was het zover. Het eerste graspollen werd in de lucht aangetroffen en door het mooie weer van de afgelopen week staan de grassen nu volop in bloei. Daarom is het LUMC met de meerdaagse hooikoortsverwachting voor mensen met een graspollenallergie gestart.
April was bijna een graad kouder dan de afgelopen decembermaand. Door het koude weer gingen de ontwikkelingen in de natuur in april wat langzamer dan andere jaren. Daardoor hebben de berkenbomen gedurende een langere periode hun pollen in de lucht kunnen verspreiden en waren er relatief veel dagen (23) met meer dan 15 pollenkorrels per kubieke meter. Op Allergieradar.nl liep de gemiddelde maximale klachtenscore op sommige dagen flink op. Op 23 april werd een gemiddelde maximale klachtenscore van 7,5 bereikt op de schaal van 1 (geen klachten) tot 10 (zeer ernstige klachten).
Door het koudere weer kwam het graspollenseizoen dit jaar laat op gang. Maar de eerste week van mei bracht warm en zonniger weer, waardoor de eerste grassen inmiddels in bloei komen.
Bekijk het volledige bericht op Naturetoday.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.