Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Graancirkelonderzoek

  •  
12-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat graancirkels mensenwerk zijn. Het idee dat de cirkels door de natuur zijn gevormd of door iets bovennatuurlijks, wordt door de wetenschap als belachelijk afgedaan. Maar niet elke wetenschapper is zo sceptisch. De Utrechtse hoogleraar milieukunde Klaas van Egmond onderzoekt het ontstaan van graancirkels.
Volgens van Egmond is het onhoudbaar om te zeggen dat graancirkels allemaal door mensen zijn gemaakt. De oud directeur van het Milieu en Natuurplanbureau , is elke zomer in de velden van Midden-Engeland te vinden om het mysterie van de graancirkels te ontrafelen.
Volgens de hoogleraar milieukunde staat de scepsis over graancirkels niet op zich. In de wetenschap bestaan veel meer taboes. Denk aan het bestaan van god of spiritualiteit. ‘Terwijl de kern van de wetenschap toch is dat je bestudeert wat je niet begrijpt’. 
In het cultureel centrum De Balie in Amsterdam is maandag een discussie over de taboes in de wetenschap. Gasten zijn de neurobioloog Dick Swaab aan de Universiteit van Amsterdam de Utrechtse hoogleraar milieukunde Klaas van Egmond en de Leidse hoogleraar (bio-) medische wetenschapscommunicatie Jos van den Broek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.