Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GPS voor visarenden

  •  
31-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Wetenschappers in Zweden gebruiken sinds een aantal jaar GPS zenders om de trek van de Visarend in kaart te brengen. Met deze methode is zelfs te zien in welke boom de vogel de nacht doorbrengt. Het onderzoek leidde tot een aantal nieuwe inzichten over de vogeltrek. Een gesprek met onderzoeker Raymond Klaassen.
Uitgerust met een zendertje worden de Zweedse Visarenden gevolgd tijdens hun tocht van Zweden naar West-Afrika. Het onderzoek laat onder meer zien welke drempels er onderweg genomen moeten worden en in wat voor habitat de soort zich ophoudt. Naast Visarenden worden ook Bruine Kiekendieven voorzien van een GPS zender.
De studie vindt plaats aan de Lund Universiteit in Zweden, door de Nederlander Raymond Klaassen die daar met steun van de Niels Stensen Stichting een postdoc doet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.