Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gouden tijden voor Italiaanse 'ecomaffia'

  •  
31-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_113157.jpg
De Italiaanse 'ecomaffia', die zich bezighoudt met georganiseerde milieucriminaliteit, had in 2004 een topjaar. Met een omzet van ruim 24 miljard euro kan de ecomaffia zich inmiddels meten met grote Italiaanse bedrijven als Fiat. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd milieurapport.
Ongeveer 194 misdaadsyndicaten, waaronder de Siciliaanse Cosa Nostra, de Napolitaanse Camorra en de 'Ndrangheta in Calabrië, zijn betrokken bij de ecomaffia. Hun activiteiten lopen uiteen van illegale lozingen tot ongeoorloofde bouwprojecten, aldus milieuorganisatie Legambiente.
Het aantal illegale lozingen steeg in 2004 met bijna 40 procent. Het probleem is het grootst in de omgeving van Napels. Vorig jaar verscheen een medisch rapport waaruit bleek dat de inwoners van die stad meer risico lopen op bepaalde vormen van kanker dan andere Italianen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.