Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Gouden Roos voor Europees Vogelconcert

13 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Gouden_Roos
De uitzending 'European Dawn Chorus', waar het VARA-radioprogramma Vroege Vogels in de nacht van 1 mei 2016 onderdeel van was, heeft in Berlijn de Gouden Roos gewonnen in de categorie "Radio-evenement van het jaar".
In het programma, een initiatief van de Ierse publieke radio, werd het ontwaken van de vogels in heel Europa gevolgd. De ochtendzang van de vogels begon in Moskou en was met de zonsopkomst mee live te horen vanuit Nederland, Noorwegen, Groot-Britannië en Ierland. In Nederland konden de aangesloten Europese omroepen luisteren naar nachtegalen, rietzangers en grote sterns vanaf de Mokbaai op Texel. De zang van deze vogels werd daar ten gehore gebracht en becommentarieerd door Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter en de bekende Ierse ornitholoog Eric Dempsey.
Initiatiefnemer en programmamaker Derek Mooney, die namens de Ierse radio de Gouden Roos in ontvangst nam, zei in zijn dankwoord dat de prijs een bekroning is voor alle Europese omroepen die de 'European Dawn Chorus' tot een succes hebben gemaakt.
VARA's Vroege Vogels zendt ter gelegenheid van het winnen van de Gouden Roos komende zondag 18 september 2016 tussen 07.30 uur en 08.00 uur op NPO Radio 1 een compilatie uit van het Europees Vogelconcert zoals dat in de nacht van 1 mei te horen was.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.