Vroege Vogels

Gorilla winnaar in 'reality show' Tsjechië

  •  
16-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_159704.jpg
De veertienjarige Richard is zondag in Praag tot winnaar uitgeroepen in een Tsjechische 'reality show'. Die werd uitgezonden vanuit de dierentuin in Praag. De gorilla Richard won twaalf meloenen. De prijs verwijst naar miljoenen, maar zo veel geld heeft de Tsjechische televisie niet voor de winnaar. De opbrengst van de show gaat naar een project in Afrika om gorilla's te beschermen.
De kijkers konden per sms hun favoriet doorgeven van de vier apen in de dierentuin die vanaf 7 november via het internet te zien waren met hun dagelijkse apenbeslommeringen.
De belangstelling was erg groot, onder meer van de Tsjechische premier Paroubek. Hij stelde dat de apen een betere smaak hebben dan mensen. Hij bekritiseerde de personen op de commerciële televisie die zich in reality shows etaleren en pogen te excelleren in het spuien van smerigheden. Tsjechische commerciële zenders hebben zelfs boetes van de rechter opgelegd gekregen wegens uitingen van de deelnemers.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.