Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gorillapoep

  •  
09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In de Apenheul kom je vanaf dit weekend alles te weten over gorilla’s. Maar dan ook echt alles, tot de ontlasting aan toe. Deze zomer staat de dierentuin in het teken van deze zeer bedreigde mensapen. Niet geheel toevallig, 2009 werd immers uitgeroepen tot het jaar van de gorilla. Primatoloog Constanze Melicharek neemt wat gorillapoep voor Vroege Vogels mee.
Tijdens de Gorilla Games komen bezoekers van het apenpark alles te weten over de gorilla’s en hun soortgenoten in het wild. Ze ontdekken hoe gorillaharen aanvoelen, hoe gorillapoep ruikt en hoe luid een borstroffel klinkt. Met de Gorilla Games begint ook een nieuwe samenwerking tussen de Apenheul en het Wereld Natuurfonds . Ze slaan de handen ineen om de problematiek van gorilla's onder de aandacht te brengen. De Apenheul strijdt via zijn natuurbehoudfonds voor het leefgebied van berggorilla's en oostelijk-laaglandgorilla's in Congo en Uganda. Het WNF voert al enige tijd de ‘Sta voor Aap!-campagne’. Onderdeel van de samenwerking is dat de Apenheul het WNF adviseert bij de selectie van tien projecten in Afrika en Zuidoost-Azië. De Gorilla Games duurt nog tot en met 23 augustus.
Bron: Apenheul en WNF
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.