Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Google en Intel binden strijd aan tegen CO2-uitstoot

  •  
14-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_148643.jpg
De Amerikaanse zoekmachine Google en chipfabrikant Intel gaan zich inzetten voor het gebruik van energiezuinige computers. Op die manier moet de uitstoot van het broeikasgas kooldioxide worden verminderd. Verscheidene bedrijven uit de computerbranche hebben zich bij het initiatief aangesloten.
Volgens Google en Intel is het de bedoeling om de CO2-uitstoot per jaar met 54 miljoen ton terug te brengen. Die hoeveelheid komt overeen met wat elf miljoen auto's of twintig kolengestookte centrales veroorzaken. Onder de bedrijven die zich bij het project hebben aangesloten zijn softwaregigant Microsoft, zoekmachine Yahoo en de computerfabrikanten IBM, Hewlett-Packard en Dell.
De initiatiefnemers mikken op computers die zuiniger omgaan met energie. Deze apparaten zijn weliswaar iets duurder, maar daar staat een lagere energierekening tegenover. Google nam al eerder stappen die moeten leiden tot een lager energieverbruik. Op het hoofdkantoor van de internetonderneming wordt een fors deel van de elektriciteit opgewekt uit zonne-energie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.