Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Goed jaar voor de gestreepte waterroofkever

  •  
25-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waterroofkever.jpg
Oktober is dé maand om het aantal gestreepte waterroofkevers te inventariseren. In de nazomer verpoppen de larven van dit waterorganisme zich namelijk tot hun volwassen stadium. 2012 lijkt een uitzonderlijk goed jaar te zijn voor dit strikt beschermde en zeldzame insect: in totaal telde Stichting EIS-Nederland 227 exemplaren.
Begin oktober inventariseerde Stichting EIS-Nederland een deel van het (potentiële) verspreidingsgebied van de gestreepte waterroofkever (Graphoderus bilineatus), als onderdeel van het vorig jaar gestarte trendonderzoek. In totaal werden in zes dagen tijd maar liefst 227 exemplaren geteld verdeeld over de Nieuwkoopse Plassen (39 exemplaren), Loosdrechtse Plassen (129 exemplaren) en Tienhovense Plassen (59 exemplaren).
Lees meer op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.